derzhsekretar-ssha-blinken-vizme-uchast-u-zasidanni-obsie-yake-boikotuie-ukraina-ta-krainy-baltii-cherez-dopusk-lavrova

Держсекретар США Блінкен візьме участь у засіданні ОБСЄ, яке бойкотує Україна та країни Балтії через допуск лаврова

 • 30137 переглядiв

Держсекретар США Блінкен відвідає зустріч ОБСЄ, незважаючи на бойкот з боку України та країн Балтії через присутність лаврова, але зустрічі між Блінкеном та лавровим не очікується.

Держсекретар США Ентоні Блінкен візьме участь у міністерському засіданні ОБСЄ за участі глави мзс росії сергія лаврова, яке бойкотують міністри закордонних справ України і країн Балтії . Однак зустріч блінкена із лавровим не планується. Про це повідомив журналістам у вівторок, 28 листопада, представник Держдепартаменту США, якого цитує "Голос Америки", інформує УНН.

Ми поважаємо можливість кожної країни ухвалювати рішення про те, чи варто їм брати участь чи ні. Ми вважаємо, що це корисний форум для взаємодії з членами ОБСЄ, і тому збираємося відвідати його

 - заявив представник Держдепартаменту США.

На питання, з яким повідомленням дерсекретар США  їде на це засідання, представник Держдепу сказав:

"Я вважаю, що ОБСЄ є справді важливою інституцією для розв'язання політичних питань та питань із прав людини в Європі. І тому держсекретар США збирається бути там на знак солідарності північномакедонцями, які мали важкий рік і виконали чудову роботу, а також щоб висловити солідарність з іншими членами ОБСЄ", - зауважив дипломат.

Відповідаючи на питання про можливість будь-якої зустрічі між Блінкеном і лавровим, високопосадовець відповів: "Ми цього не очікуємо".

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ через рішення допустити на нього голову мзс рф сергія лаврова.

Згодом до бойкоту приєдналися Естонія, Латвія та Литва.

Представник ЄС Жозеп Боррель візьме участь у зустрічі ОБСЄ, яку бойкотують Україна та країни Балтії через допуск на неї російського міністра закордонних справ сергія лаврова

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф тричі за ніч обстріляла Сумську область

     • 37165 переглядiв

    За нардепа Лабазюка внесли заставу в 40 млн грн

     • 27897 переглядiв

    росіяни за добу поранили сімох жителів Донеччини

     • 30151 переглядiв