derzhenerhonahliad-rozsliduvatyme-raptovi-remonty-na-teploelektrostantsiiakh

Держенергонагляд розслідуватиме раптові ремонти на теплоелектростанціях

 • 27340 переглядiв

Державна інспекція з енергетичного нагляду розслідуватиме, чому 22 листопада сім енергоблоків ТЕС потребували аварійного ремонту, що спричинило тимчасовий дефіцит електроенергії, який був покритий за рахунок імпорту.

Державна інспекція енергетичного нагляду проведе оперативну перевірку енергоблоків теплових електростанцій, які 22 листопада позапланово вивели в аварійний ремонт. Про це повідомляє Міністерство енергетики, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що 22 листопада в аварійний ремонт одразу вийшли 7 енергоблоків теплової генерації: 6 блоків в управлінні компанії "ДТЕК Енерго" та 1 — компанії "Центренерго".

Як наслідок, у пікові вечірні години споживання в енергосистемі виник тимчасовий дефіцит електроенергії.

У Міненерго зазначили, це був незначний дефіцит — менш ніж 1% від добового обсягу споживання. Його перекрили завдяки імпорту електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уламки дрона пошкодили лінію електропередачі на Вінниччині

Увечері 22 листопада до енергосистеми під’єднали 4 енергоблоки ТЕС, додавши понад 700 МВт потужності.

Тепер міністр енергетики Герман Галущенко доручив фахівцям Держенергонагляду з’ясувати причини виходу блоків у позаплановий ремонт. Про результати перевірки пообіцяли повідомити згодом.

У міністерстві наголосили, що жодних обмежень споживачів в електроенергії та, відповідно, відключень не передбачалося і не планується.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Джанкої у Криму прогриміли вибухи

     • 23740 переглядiв

    Ізраїльська армія ліквідувала командувача ВМС ХАМАСу

     • 30411 переглядiв