derzhava-povnistiu-vidbuduie-okhmatdyt-shmyhal

Держава повністю відбудує "Охматдит" – Шмигаль

 • 17216 переглядiв

Український уряд виділив 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи в дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, яка постраждала від російських обстрілів, і планує збільшити фінансування в міру просування проекту реконструкції, при цьому кожна постраждала сім'я отримає 10 800 гривень допомоги від ЮНІСЕФ.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив про початок робіт з відновлення дитячої лікарні "Охматдит", яка постраждала внаслідок обстрілу. Уряд вже виділив 100 мільйонів гривень з резервного фонду для першочергових відновлювальних робіт і планує збільшити фінансування, як тільки буде готовий проєкт відбудови, пише УНН.

Держава повністю відбудує "Охматдит". Починаємо роботи вже зараз. Міністерство охорони здоровʼя, Міністерство економіки та Міністерство фінансів відразу після трагедії отримали вказівку опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення і допомоги постраждалим

 - каже Шмигаль.

За його словами, сьогодні Уряд спрямовує з резервного фонду держбюджету 100 млн грн на першочергові відновлювальні роботи в "Охматдиті", згодом фінансування планують збільшити в міру того, як буде підготовлено проєкт відбудови.

Кожній родині з дітьми, яка постраждала від вчорашньої атаки, разом з ЮНІСЕФ буде виділена допомога у розмірі 10 тис. 800 грн на кожного члена родини

 - додав прем’єр.

Він розповів, що Президент України Володимир Зеленський доручив якнайшвидше знайти нове місце для перевезення лікарів та маленьких пацієнтів з уражених обстрілами корпусів. Вже визначено, що це будуть Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2, де розпочнеться переміщення.

Щиро дякую усім, хто допомагав боротися з наслідками російського терору. Рятувальникам, медикам, небайдужим громадянам, волонтерам та бізнесу. Особлива подяка усім, хто відгукнувся на збір коштів на користь "Охматдиту" через платформу United24. Буквально за кілька годин вдалося зібрати 100 млн грн. Ці ресурси також підуть на відновлення лікарні

 - додав він.

Додатково

Український бізнесмен та співзасновник Monobank разом з United24 зібрали більше 200 млн гривень на потреби "Охматдиту".

Нагадаємо

У лікарні "Охматдит" у Києві внаслідок російської атаки загинули 2 людини, понад 50 отримали поранення, а також було завдано значної шкоди будівлям, зокрема токсикологічному відділенню, хірургічному; відділенням інтенсивної терапії, операційним залам та єдиній в Україні онкогематологічній лабораторії.

Ірина Колеснік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Держава повністю відбудує "Охматдит" – Шмигаль

     • 17216 переглядiв

    Генсек ООН засудив ракетний удар рф по "Охматдиту"

     • 22973 переглядiв