deputativ-zatsikavila-praktika-izrayilyu-schodo-markuvannya-produktiv-kharchuvannya

Депутатів зацікавила практика Ізраїлю щодо маркування продуктів харчування

 • 14948 переглядiв

Він розповів, що починаючи з січня 2020 року, в Ізраїлі будуть маркувати продукти кольоровими позначками. Червона мітка з’явиться на тих товарах, де підвищений вміст жирів, солі та цукру.

“Деякі з місцевих виробників, не чекаючи 2020 року, вже почали втілювати „реформу“ в життя та поставили до ізраїльських магазинів продукцію із кольоровими позначками, аби привчити покупців до „нового правила“ та зменшити ризики відмови споживачів в подальшому від їх товарів.

Цікава та досить легка з точки зору реалізації ініціатива, яка дає покупцеві право робити свідомий вибір того чи іншого товару”, — написав Тригубенко.

Разом з тим, політик констатував, що в українських реаліях контролери ніяк не можуть домогтися, аби окремі виробники, принаймні, писали правду на своїх етикетках та зазначали реальний склад продукту.

“Не кажучи вже про впізнаване маркування, що засвідчуватиме вміст шкідливих речовин”, — додав він.

Є чому вчитися і чий досвід перейняти, вважає політик, а тому поцікавився думкою українців з приводу ініціативи ізраїльської влади.

“Адже здорове харчування сьогодні — це не лише модний тренд, але й запорука здорового молодого покоління”, — резюмував Тригубенко.

Як писав УНН, фальсифікат вершкового масла на українському ринку становить близько 60%. Це означає, що в кожній другій пачці продукту тваринні жири замінені на рослинні, про що споживача етикетка товару, як правило, не інформує.

Також, понад 60% згущеного молока в Україні — теж є фальсифікатом

А сир у нашій країні, кажуть експерти, фальсифікований на 75%

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Анонсовано дату виходу серіалу "Відьмак"

     • 67854 переглядiв

    У Хмельницькій області зник малолітній хлопчик

     • 14805 переглядiв

    Міноборони: бойовики на Донбасі змінили тактику

     • 11002 переглядiв