ukenru
deputati-khochut-legalizuvati-reyderstvo-aptechnogo-biznesu-taruta

Депутати хочуть легалізувати рейдерство аптечного бізнесу - Тарута

 • 17296 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Норми запропонованого народними депутатами "аптечного" законопроекту №8591 руйнують ідею бізнесу, оскільки конкуренцію на ринку не можуть регулювати законодавці. Про це в коментарі УНН заявив народний депутат, бізнесмен Сергій Тарута.

"Втручання в ринок - це неприпустимо і неправильно. У мене таке враження, що Верховна Рада перетворилася на "завгосп". Це право бізнесу визначати, скільки має бути аптек в країні. І тільки ринок має сам регулювати це питання. Не парламент і не уряд, а ринок", - сказав він.

За словами депутата, сьогодні практично всі аптеки в Україні - недержавні.

"Більшість - приватні, і тільки сам приватний сектор повинен регулювати, наскільки це вигідно, рентабельно, і чи є попит суспільства на таку послугу", - уточнив Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 40% українців вважають кількість наявних аптек недостатнім

Він також висловив думку, що законопроектом №8591 депутати намагаються легалізувати рейдерство аптечного бізнесу.

"Я абсолютно згоден з тим, що це виглядає як рейдерство. Тому що коли держава так втручається в ті речі, які повинен регулювати ринок, це означає, що є якісь лобістські схеми, а за лобістськими схемами завжди - рейдерство. Боротьба один проти одного руками влади. Це, на жаль, наша класична ситуація в Україні. Це не тільки з аптеками, це і з газом, з нафтою і з багатьма іншими речами", - зазначив він.

Нагадаємо, що законопроект №8591 був ініційований депутатом від "Самопомочі" Іриною Сисоєнко. Серед іншого він пропонує скорочення аптек в Україні за географічним принципом. Також пропонує введення низки обмежувальних заходів щодо мережевого аптечного бізнесу, реалізація яких "вб'є" аптечні мережі.

На думку низки експертів, "аптечний" законопроект ніяк не захищає права і інтереси споживачів, а навпаки, сприяє посиленню впливу фірм-виробників на формування кінцевої ціни препаратів в аптеках. А такий стан справ негайно призведе до подорожчання ліків "на полиці".

Українські Національні Новини

Економіка