deokupovani-sela-khersonschini-mayzhe-povnistyu-zruynovani-gumanitarna-situatsiya-skladna

Деокуповані села Херсонщини майже повністю зруйновані, гуманітарна ситуація складна - депутат облради

 • 216043 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Деокуповані населені пункти Херсонської області майже повністю зруйновані російськими загарбниками, на місцях вкрай складна гуманітарна ситуація. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

Сергій Хлань розповів, що люди, перебуваючи під окупацією, знаходились у підвалах в очікуванні на ЗСУ. А коли у села заходили захисники, зустрічали їх "з великою радістю, гімном та гордістю". Утім, ситуація в деокупованих населених пунктах наразі складна.

Цитата

"Гуманітарна ситуація вкрай складна. Великі проблеми з їжею, електропостачання відсутнє. У населених пунктах наразі ведуться ремонтні роботи. Також потрібна допомога будівельними матеріалами, тому що дахи зруйновані. Зараз осінній сезон, все ж треба готуватися до зими, робити ремонтні роботи, забезпечити людей дровами, продовольством", - сказав він.

Депутат повідомив, що доцільнішим є евакуювати людей та забезпечити їх тимчасовим житлом, але певна частина людей "категорично відмовляються" залишати свої домівки.

"Доцільніше евакуювати та забезпечити людей тимчасовим житлом. В одному зі звільнених сіл ми пропонували людям, і навіть знайшли, куди їх можна переселити, забезпечити гуманітарно, і отримав відмову. Вони сказали: "Ми тут були у найважчі часи, пережили рашистів і будемо залишатися вдома", - повідомив він.

Нагадаємо

У Генштабі ЗСУ повідомили, що з 1 жовтня українські військові взяли під контроль 29 населених пунктів Херсонської області.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ВР зробила військовий облік жінок добровільним

     • 191821 переглядiв

    Забирайся до біса з України: Стівен Кінг звернувся до росії

     • 176201 переглядiв

    У Миколаєві залишилося 220 тисяч жителів – мер

     • 109241 переглядiв