dekomunizatsiia-na-poltavshchyni-v-oblasti-pereimenuvaly-maizhe-400-toponimiv

Декомунізація на Полтавщині: в області перейменували майже 400 топонімів

 • 47887 переглядiв

Начальник Полтавської ОВА підписав розпорядження про перейменування 361 топоніма у 50 громадах області. Нові назви позбавлені радянської пропаганди та російської імперської політики, процес відбувався за участі науковців та громадськості.

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підписав розпорядження про перейменування 361 топоніма у 50 громадах області. Серед них мікрорайон у місті, вулиці та провулки. Про це Пронін повідомив в Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі

Поставили крапку в процесі декомунізації та деімперіалізації топонімів у населених пунктах Полтавщини. Сьогодні підписав відповідне розпорядження. Нові назви отримав 361 топонім у 50 громадах. Серед них мікрорайон у місті, вулиці та провулки. Тепер вони матимуть українські назви, позбавлені тягаря радянської пропаганди та російської імперської політики

- написав Пронін.

Він зазначив, що для якомога ширшого дослідження питання перейменування залучали науковців, істориків, краєзнавців, культурологів.

Усе задля того, щоб процес тривав відкрито і прозоро, щоб досягнути порозуміння, випрацювати єдине бачення. Нові топоніми – про українців, про українське, про наших героїв та краян. Дякую небайдужим. Слава Україні

- додав Пронін.

Нагадаємо

Верховна Рада планує розглянути питання щодо перейменування зокрема 7 районів та 15 міст.

Павло Башинський

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі