defitsytu-elektryky-nemaie-planovi-vidkliuchennia-ne-peredbachaiutsia-minenerho--2

Дефіциту електрики немає, планові відключення не передбачаються - Міненерго

 • 28656 переглядiв

В Україні немає дефіциту електроенергії та обмежень споживання, незважаючи на тимчасові відключення, спричинені несприятливими погодними умовами, технічними проблемами та необхідними ремонтними роботами.

Дефіциту електроенергії в Україні не спостерігається, планові відключення електроенергії не застосовуються у жодній з областей, повідомили у Міністерстві енергетики, пише УНН.

Генерація та споживання

Наразі в Україні не спостерігається дефіциту електроенергії. Обмеження у споживанні не застосовуються у жодній з областей.

В аварійний ремонт виведено 2 блоки теплової генерації. Також через технологічні порушення частково розвантажувалась одна з ТЕЦ. Протягом дня роботу було відновлено

- повідомили в Міненерго.

Загального обсягу генерації достатньо для покриття потреб споживачів та промисловості. Усі відключення пов’язані з несприятливими погодними умовами, технологічними порушеннями чи бойовими діями.

Через технічні порушення відключалася повітряна лінія у західній частині країни. Знеструмлювалися побутові споживачі. Через знеструмлення повітряних ліній на Львівщині та Рівненщині фіксувалися перебої руху потягів. Причини - рясний сніг, вітер, дощ. Наразі всі лінії з напругою.

Імпорт/експорт

На поточну добу планується імпорт у розмірі 208 МВт*год, експорт не передбачається.

Нагадаємо

Внаслідок складних погодних умов у Львівської області 395 населених пунктів лишились без електропостачання. Для відновлення електропостачання "Львівобленерго" залучило 507 фахівців та 177 одиниць техніки.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли Херсонщину: загинув 78-річний чоловік

     • 36296 переглядiв

    Сенатори США просять Байдена заборонити польоти в Китай

     • 28325 переглядiв