defitsyt-i-vidkliuchennia-svitla-ne-peredbachaiutsia-voroh-obstriliav-enerhoobiekt-na-pivdni-minenerho

Дефіцит і відключення світла не передбачаються, ворог обстріляв енергооб'єкт на півдні - Міненерго

 • 21836 переглядiв

Відключень електроенергії не очікується, попри ворожу атаку на об’єкт генерації електроенергії на півдні. Водночас тривають ремонтні роботи на двох блоках ТЕС

Дефіциту електроенергії в енергосистемі України сьогодні немає і не передбачається, відключення споживачів не передбачаються. Ворог обстріляв об’єкт генерації електроенергії на півдні країни. Про це повідомили у п'ятницю, 24 листопада, у Міністерстві енергетики, пише УНН.

Генерація та споживання

"Минулої доби протягом кількох годин фіксувався незначний дефіцит електроенергії, для покриття якого імпортувалася електроенергія як аварійна допомога", - повідомили в Міненерго.

Як вказано, обсяг залученої електроенергії становив менше 1% від добового споживання. Водночас у період максимального вечірнього споживання електроенергії залучення імпортної електроенергії як аварійної допомоги не відбувалося, додали у відомстві.

"На поточну добу дефіциту не передбачається. Українські електростанції покривають потреби споживачів. Отже, обмежень споживачів в електроенергії і, як наслідок, планових відключень не передбачається", - зазначили у Міненерго.

Усі відключення світла, які нині фіксуються в Україні, як вказано, - наслідок погодних негараздів, технологічних порушень чи бойових дій. 

При цьому повідомляється, що в аварійний ремонт вийшли два блоки ТЕС. Один з них планують повернути в роботу ввечері - під час зростання споживання електроенергії у пікові вечірні години. 

Імпорт/експорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 4022 МВт-год. Експорт - 10 МВт-год.

Наслідки обстрілів

"Ворог обстріляв об’єкт генерації електроенергії на півдні країни. Є пошкодження обладнання. Без постраждалих", - ідеться у повідомленні.

ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі залишається стабільним - 15,66 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - вказали у Міненерго.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ПС ЗСУ: зафіксовано ракету в напрямку Кривого Рогу

     • 17963 переглядiв

    З шевроном ЗСУ: НБУ відкарбував пам'ятну монету "Рік Дракона"

     • 14964 переглядiв