dbr-rozpochalo-rozsliduvannia-cherez-znaideni-neoblikovani-mikroskhemy-u-viiskovii-chastyni-zhytomyrshchyny-vartistiu-ponad-65-mln-hrn

ДБР розпочало розслідування через знайдені необліковані мікросхеми у військовій частині Житомирщини вартістю понад 65 млн грн

 • 23867 переглядiв

ДБР розслідує виявлення 50 тонн незареєстрованих мікросхем на суму понад 65 мільйонів гривень у Житомирській військовій частині, підозрюючи розкрадання військового майна під час воєнного стану. Мікросхеми містили дорогоцінні метали, включаючи золото та срібло.

Розпочато досудове розслідування за фактом виявлення 50 тонн незареєстрованих мікросхем з вмістом дорогоцінних металів в одній з військових частин Житомирщини. Про це повідомило Державне бюро розслідувань, пише УНН.

Деталі

Під час перевірки, яку проводило Управління відчуження та утилізації надлишкового військового майна та Департаментом аудиту Міноборони, в Житомирській військовій частині було знайдено блоки з 50 тоннами незареєстрованих мікросхем з вмістом дорогоцінних металів на суму понад 65 мільйонів гривень.

Результати аудиту були передані ДБР. Наразі проводяться першочергові слідчі дії для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та перевіряється можлива причетність до нього посадовців частини.

Попередня кваліфікація правопорушення: викрадення, привласнення, військового майна або заволодіння ним шляхом шахрайства, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).

Нагадаємо

Міністерство оборони повідомляло, що вдалося не допустити втрату коштовних мікросхем в яких міститься 28 кг золота, 60 кг срібла, 590 грамів металів платинової групи. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція з початку року вилучила майже 550 одиниць незаконної зброї - НПУ

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі