ukenru
dbr-povidomilo-pro-pidozru-prokuroru-za-otrimannya-nim-2-tis-dolariv

ДБР повідомило про підозру прокурору за отримання ним 2 тис. доларів

 • 11945 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, повідомили про підозру прокурору однієї з київських місцевих прокуратур в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, передає УНН із посиланням на прес-службу ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав і отримав від обвинуваченого у кримінальному провадженні неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів США; прокурор обіцяв сприяти у незастосуванні до обвинуваченого покарання у виді реального позбавлення волі та просити суд звільнити від покарання з випробуванням.

Як повідомили у прес-службі ДБР, прокурору повідомили про підозру у вчиненні злочину.

"Клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою скеровано до суду", - повідомили у ДБР, а також додали, що клопочуть про відсторонення прокурора від посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві прокурор погорів на хабарі

Кваліфікація: одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Генеральна інспекція Генеральної прокуратури України. Оперативний супровід – ГВ БКОЗ Служби безпеки України у місті Києві та Київській області.

Санкція статті: у разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП