ukenru
data-normandskoyi-zustrichi-zalezhit-vid-rosiyskoyi-storoni-pristayko

Дата "нормандської" зустрічі залежить від російської сторони - Пристайко

 • 10794 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Дата саміту в нормандському форматі на найвищому рівні наразі залежить від російської сторони. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко під час брифінгу у Києві в п'ятницю, передає кореспондент УНН.

"(Дата зустрічі - ред.) зараз дійсно залежить від російської сторони більше, тому що ми з вами виконуємо ті домовленості, які були досягнуті", - сказав Пристайко.

Він нагадав, що для можливості проведення саміту було дві домовленості - погодження формули Штайнмайєра та розведення в трьох ділянках.

"Сьогодні ми підходимо до розведення в останній, третій ділянці. В принципі, ми створюємо всі необхідні умови. На жаль, обстріли (в Петрівському - ред.) якраз свідчать про те, що одна зі сторін не хоче, тому що це останній крок перед зустріччю. Разом з тим, у нас є розмови, і ви бачили інформацію про те, що вчора відбулась розмова Президента України з канцлером Німеччини, в ході яких домовлялись про конкретну дату. І ми, і французи, і німці, маємо готовність зустрітись найближчим часом - залежить від російської сторони. На сьогодні ви бачите по їх риториці, зсуваються до того, що ми все ж зустрінемось найближчим часом", - пояснив міністр.

На питання про те, чи вважає він за можливе проведення зустрічі у листопаді, дипломат зазначив: "Так".

Раніше Пристайко озвучив графік підготовки до "нормандської" зустрічі.

Українські Національні Новини

Політика