daniya-vivede-z-ekspluatatsiyi-litaki-f-16-na-dva-roki-ranishe-scho-nablizhaye-yikh-peredachu-ukrayini-dr

Данія виведе з експлуатації літаки F-16 на два роки раніше, це наближає їх передачу Україні - DR

 • 646240 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. У Данії винищувачі F-16 будуть зняті з озброєння на два роки раніше запланованого терміну - у 2025 році. Це пришвидшить передачу Україні літаків, повідомляє DR із посиланням на Міністерство оборони Данії, пише УНН.

Деталі

Повідомляється, що виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен заявив, що виведення винищувачів з експлуатації наближає передачу F-16 Україні.

За його словами, зняття з озброєння винищувачів F-16 стало можливим через швидше введення в експлуатацію F-35, які стануть їхньою заміною.

Цитата

"Ми можемо ввести в експлуатацію F-35 раніше, ніж планувалося. І тому ми зараз перебуваємо в ситуації, коли F-16 можуть бути зняті з озброєння раніше", – зазначив в.о. міністра.

За його словами, українським пілотам знадобиться 6-8 місяців навчань, перш ніж передача данських літаків F-16 стане реальністю.

Доповнення

Питання надання Україні винищувачів F-16 обговорювалось у межах засідання Контактної групи з питань оборони України  минулого тижня.

Разом з Нідерландами Данія очолила ініціативу з перепідготовки українських пілотів для польотів на винищувачах F-16. Країни вже розробили план навчання українських військових на винищувачах F-16. За словами виконувача обов’язків міністра оборони Данії Трольс Лунд Пульсена, перші уроки польотів розпочнуться вже в серпні.

Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, для успішного контрнаступу українським військовим необхідно більше літаків, гелікоптерів і переносних зенітно-ракетних комплексів, оскільки у росії є перевага в повітрі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Сили оборони звільнили Рівнопіль - Маляр

     • 1039915 переглядiв

    «Чорна» вдова Ксенофонтова могла втекти у росію

     • 1566740 переглядiв