daniia-vden-zakryvala-protoku-velykyi-belt-cherez-raketnu-ustanovku-na-viiskovomu-korabli-shcho-zaklynylo-zmi

Данія вдень закривала протоку Великий Бельт через ракетну установку на військовому кораблі, що заклинило - ЗМІ

 • 26076 переглядiв

Данія на кілька годин закрила протоку Великий Бельт і повітряний простір через ракетну установку на військовому кораблі, яка заклинила, що створювало загрозу обстрілу.

Данія закрила протоку Великий Бельт через ракетну установку на військовому кораблі, що заклинила. Був ризик, що вона могла вистрілити, тому влада закрила повітряний простір і судноплавство в цьому районі до самого вечора. Про це пише DW, посилаючись на заяву збройних сил Данії, передає УНН.

Деталі

У Міноборони країни уточнили, що повітряний простір і судноплавство в протоці Великий Бельт закрито через активовану ракетну установку, а потім ракетну установку, що вийшла з ладу, на фрегаті, пришвартованому в порту Корсер.

Проблема виникла під час обов'язкових випробувань, коли ракетна установка активується і не може бути деактивована. Поки пускова установка не буде деактивована, існує ризик того, що ракета може вистрілити і полетіти на кілька кілометрів.

- ідеться в заяві військових.

Попередження охопило територію приблизно за чотири кілометри (2,5 милі) на південь від мосту Великий Бельт, що перетинає протоку. Однак, за словами оператора, міст залишився відкритим для руху транспорту.

Ближче до вечора судноплавство в протоці Великий Бельт, як і повітряний простір над нею, було знову відкрито. Про це повідомила влада Данії.

"Уже оттачивают навыки на F-16": Евлаш рассказал об обучении пилотов в Дании и США03.04.2024, 10:26

Доповнення

Раніше національне морське управління Данії раніше попередило судна не проходити через протоку Великий Бельт, один із найжвавіших морських шляхів у світі та основний морський доступ до Балтійського моря, через ризик "осколків ракет, які падають".

Адже, згідно з навігаційним попередженням, у цьому районі тривають військово-морські навчання. Які мають тривати до 5го квітня.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф завдає удару по Харкову, чути вибухи

     • 26307 переглядiв