covid-skandal-cud-oshtrafuvav-slugu-narodu-gaydu-cherez-konflikt-interesiv

COVID-скандал: cуд оштрафував "Слугу народу" Гайду через конфлікт інтересів

 • 181151 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Печерський районний суд Києва визнав винним народного депутата від «Слуги народу» Олександра Гайду за дії в умовах конфлікту інтересів. Він надіслав депутатські звернення щодо кафе через відмову обслуговувати його без COVID-сертифіката. Нардеп має сплатити 3 400 грн штрафу. Про це УНН повідомляє з посиланням на НАЗК.

У НАЗК не вказують прізвище нардепа, проте, як стало відомо УНН з власних джерел мова йде про «Слугу народу» Олександра Гайду.

Цитата

«Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення визнати винним народного депутата України у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів). Суд наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмір 3 400 грн (200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян)», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у грудні 2021 року працівники одного із закладів харчування в Одесі відмовилися обслуговувати народного депутата України через відсутність COVID-сертифіката. Після цього між ними виникла конфліктна ситуація.

«Пізніше народний депутат звернувся до Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Одеського міського голови з депутатськими зверненнями, у яких порушувались питання, що становили його приватний інтерес», - зазначається в повідомленні.

НАЗК повідомляє, що у депутатських зверненнях йшла мова про надання відповідних документів та проведення перевірок діяльності закладів громадського харчування мережі, де відмовилися обслуговувати посадовця.

Відтак, як підтвердив суд виник приватний інтерес, який полягав у прагненні народного депутата помститись за відмову в обслуговуванні.

«Відповідно до п. 1, п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону «Про запобігання корупції» народний депутат України зобов’язаний: вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів. Натомість він використав надане йому право на депутатське звернення з метою, яка не пов’язана із здійсненням депутатської діяльності, в умовах реального конфлікту інтересів, а для вирішення особистого інтересу», - інформує НАЗК.

Доповнення

У 2021 році на Київському ринку Одеси обікрали нардепа від "Слуги народу" Олександра Гайду.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На півдні ЗСУ звільнили 13 населених пунктів

     • 667935 переглядiв

    Рашисти знову б'ють по Харкову - голова ОВА

     • 168239 переглядiв

    Ворожий удар по Харкову: загинув чоловік, поранено шістьох людей

     • 105422 переглядiв