ukenru
cnn-v-ofisi-prezidenta-napolyagayut-na-zaprovadzhenni-sanktsiy-ssha-proti-rf-vzhe-zaraz-potim-mozhe-buti-pizno

CNN: в Офісі Президента наполягають на запровадженні санкцій США проти РФ вже зараз. Потім може бути пізно

 • 30575 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Офіс Президента України настійно закликає американського лідера Джо Байдена вже зараз вводити санкції проти Росії. Як повідомив у коментарі CNN неназваний радник Президента Володимира Зеленського, введення санкцій після вторгнення Росії може виявитися марним, передає УНН.

Цитата

"Київ вважає, що будь-які передбачувані санкції у разі вторгнення Путіна (в Україну - ред.) вже враховані Москвою і забезпечують практично нульову стримуючу здатність", - цитує телеканал радника Президента.

Деталі

Як пише CNN, радник Зеленського підтримав ідею введення низки санкцій до вторгнення агресора на територію України, щоб змусити Росію відступити. На його думку, введення санкцій тільки після вторгнення Росії буде марним.

Контекст

Президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден провели двосторонні переговори у форматі телемосту, які тривали дві години.

Путін заявив, що його турбує можливість вступу України в НАТО. Він вважає, що за цим піде розміщення в Україні відповідних військових баз і загрозливої для Росії зброї.

При цьому, Президент США Джо Байден сказав Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені Штати зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.

Проте американський лідер також заявив, що Вашингтон не застосовуватиме військову силу для протидії вторгненню Росії в Україну.

Українські Національні Новини

Політика