chyselnist-uhrupovannia-rf-ne-zminiuvalasia-ostannim-chasom-nastilky-shchob-hovoryty-pro-nastupy-na-novykh-napriamkakh-hur

Чисельність угруповання рф не змінювалася останнім часом настільки, щоб говорити про наступи на нових напрямках - ГУР

 • 19510 переглядiв

Представник ГУР заявив, що угруповання рф достатньо чисельне, але не змінилося для нових потужних наступів. Ключові події відбуваються на Донбасі, а дії на інших напрямках мають на меті відволікти українські сили.

Угруповання ворога достатньо чисельне, проте воно не змінювалося останнім часом настільки, щоб говорити про нові потужні наступи на нових напрямках. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

Юсов нагадав, що Сили оборони відбили та зламали плани ворога під час його наступу у Харківській області, що вплинуло на ситуацію в Сумській області.

Тим не менше, переважним завданням саме цих дій ворога є відтягування українських Сил та засобів. Ключовим завданням є український Донбас й саме там продовжуються ключові, найбільш героїчні, драматичні події. Тому угруповання ворога достатньо чисельне, проте воно не змінювалося останнім часом настільки, щоб говорити про нові потужні наступи на нових напрямка,

- розповів Юсов.

Доповнення

Очільник ГУР МО Кирило Буданов підтвердив існування проблем, що мають тенденцію до загострення, але запевнив, що катастрофічної ситуації наразі немає. Ці коментарі він зробив після запитання журналіста про можливий вплив планів Кремля мобілізувати 300 тисяч росіян на майбутні наступальні дії на сході та півночі.

Згодом Президент Володимир Зеленський повідомив, що зідзвонився з очільником ГУР МО Кирилом Будановим після його заяви про загрозу наступу рф з півночі. Зеленський зазначив, що Буданов йому сказав, що його трішки не так зрозуміли.

Юсов також прокоментував слова Буданова, який заявляв, що є проблеми, які мають тенденцію до загострення, але катастрофічної ситуації щодо загрози наступу з Півночі поки що немає. За його словами, інформація та обстановка активно змінюються, що вимагає постійних коректив у формах подачі інформації.

Президент Володимир Зеленський в квітні повідомляв, що росія готує на 1 червня мобілізацію 300 тис. військових.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Миколаєві пролунав вибух

     • 23487 переглядiв

    "Оленячий місяць": липнева повня осяє небо цими вихідними

     • 24042 переглядiв

    У білорусі громадянина Німеччини засуджено до страти

     • 11270 переглядiв