ukenru
cholovika-suditimut-za-prodazh-onkokhvorim-falsifikovannikh-likiv

Чоловіка судитимуть за продаж онкохворим фальсифікованих ліків

 • 10162 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт щодо чоловіка, який продавав онкохворим фальсифіковані ліки, упаковка яких коштувала від 1,5 до 2 тис. доларів. Щодо інших фігурантів відкрито окреме кримінальне провадження. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Нацполіції.

"Слідчі Нацполіції скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який продавав онкохворим фальсифіковані ліки", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що у травні 2019 року правоохоронці затримали фігуранта, який причетний до реалізації контрафактних медичних препаратів через Інтернет-аптеку. Були проведені слідчі та оперативно-розшукові заходи, у результаті яких викрили злочинну організацію, яка займалася виготовленням та збутом фальсифікованих лікарських засобів.

"Злочинне угруповання складалося із семи осіб: трьох організаторів - громадян України, трьох іноземців, які виконували роль кур'єрів. Також до складу угруповання входив збувальник, який займався зберіганням та подальшим продажем фальсифікованих ліків через Інтернет-аптеку. Одна упаковка препаратів коштувала від 1500 до 2000 доларів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незаконне виробництво медичних препаратів фігуранти організували у себе вдома. Фасування, пакування та збут здійснювали в офісі. Підпільний склад функціонував у Києві. Під час слідчих дій поліцейські вилучили устаткування, тару, записи з "чорновою" бухгалтерією, контрафактну продукцію, 10 тисяч доларів США. Медпрепарати були направлені на експертизу, яка підтвердила їхню фальсифікацію.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації) та ч. 2 ст. 321-1 (Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) ККУ, слідчі управління розслідування корупційних злочинів ГСУ Національної поліції України завершили та скерували до суду обвинувальний акт. Санкція статті передбачає максимальне покарання – до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження щодо інших фігурантів виділене в окреме кримінальне провадження. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, правоохоронці затримали осіб, яких підозрюють у виготовленні та збуті підроблених лікарських засобів на території Києва та інших міст України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП