ukenru
chinovnitsi-ogolosili-pidozru-schodo-zemelnikh-oborudok-na-zakarpatti

Чиновниці оголосили підозру щодо земельних оборудок на Закарпатті

 • 12044 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Начальниці Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області повідомлено про підозру через незаконне відчуження 14 земельних ділянок у Мукачівському районі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Поліція Закарпатської області у Facebook.

"Слідством встановлено, що в лютому 2018 року обласне управління Держгеокадастру в особі її керівника видало завідомо протиправний наказ, яким було включено до переліку земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для продажу прав на них на земельних торгах – 14 земельних ділянок загальною площею 559,6741 га, які розташовані на території Бобовищенської сільської ради (за межами населеного пункту) Мукачівського району", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що начальниця Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області підписала та видала завідомо незаконний наказ, переслідуючи кінцеву злочинну мету отримання неправомірної вигоди для себе.

"Своїми діями очільниця Держгеокадастру в Закарпатській області грубо порушила вимоги Земельного кодексу України та Закону України "Про управління обєктами державної власності", з метою отримання неправомірної вигоди як для себе, так і для приватного товариства. За даними фактами СУ ГУНП в Закарпатській області розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою) та за ч.2 ст.366 ККУ (Складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки)", - зазначається в повідомленні.

Також, очільниці Держгеокадастру Закарпаття, за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, повідомлено про підозру в скоєнні даних злочинів.

Нагадаємо, депутату Київради оголосили другу підозру за земельні оборудки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП