chetvero-aktivistiv-namalyuvali-prapor-ukrayini-naproti-posolstva-rosiyi-v-londoni

Четверо активістів намалювали прапор України напроти посольства росії в Лондоні

 • 1561057 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. У Лондоні у Великій Британії четверо активістів вилили сотні літрів жовтої та синьої фарби на дорогу біля російського посольства в Кенсінгтоні, щоб створити величезний український прапор напередодні річниці повномасштабного вторгнення рф в Україну. Про це пише УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

"Україна є незалежною державою і народом, який має повне право на самовизначення. Існування масивного українського прапора біля посольства (президента росії володимира путіна) у Лондоні нагадає йому про це", - йдеться в заяві групи.

Деталі

Група активістів "Led By Donkeys" зупинила рух транспорту, перш ніж розлити понад 300 літрів фарби по дорозі за допомогою тачок і пензлів, щоб створити прапор площею 500 квадратних метрів.

Пізніше столична поліція Лондона повідомила, що трьох чоловіків і одну жінку затримали за підозрою у скоєнні злочину та перешкоджанні руху на шосе. Шини кількох транспортних засобів були вкриті фарбою, коли вони проїжджали по дорозі з прапором, залишаючи кольорові позначки вздовж дороги, яка межує з Гайд-парком і Кенсінгтонськими садами.

Група заявила, що використала нетоксичну їстівну фарбу, що не містить розчинників і швидко висихає, вона також призначена для дорожніх робіт.

Demonstrators disrupted traffic in London to paint a huge Ukraine flag on the road in front of the Russian embassy on the eve of the Ukraine war's first anniversary pic.twitter.com/xlSmf4DCms

— Reuters (@Reuters) February 23, 2023

Нагадаємо

Швейцарський митець Геррі Хофштеттер підсвітив відомі будівлі у Львові в рамках арт-туру містами України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Ірані зазнав аварії вертоліт з міністром спорту країни

     • 1178684 переглядiв

    Суд заарештував майно дружини Медведчука на 5,6 млрд грн

     • 1363566 переглядiв