ukenru
cherkaski-mavpi-diskvalifikuvali-z-kubku-ukrayini-z-basketbolu

"Черкаські Мавпи" дискваліфікували з Кубку України з баскетболу

 • 11649 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Директорат чемпіонату України з баскетболу розглянув звернення БК "Київ-Баскет" щодо порушення у матчі-відповіді 1/4 фіналу Кубка України з "Черкаськими Мавпами". Про це повідомляє прес-служба ФБУ, передає УНН.

Поєдинок відбувся 5 січня у столиці і завершився на користь киян (76:69), але за сумою двох матчів перемогу у цій чвертьфінальній парі здобули "Черкаські Мавпи". Втім було зафіксовано порушення регламенту (вихід на майданчик одночасно чотирьох легіонерів замість максимально дозволених трьох) і київський клуб звернувся зі скаргою.

Директорат чемпіонату України розглянув епізод, вислухав доводи сторін та ухвалив рішення, спираючись на ст.55 "Участь у грі члена команди, що не мав права на участь в грі" правил проведення ХХVIII Чемпіонату та Кубку України з баскетболу серед чоловічих команд сезону 2018/2019 рр., застосувати до "Черкаських Мавп" відповідну санкцію, а саме зарахувати черкаському клубу поразку позбавленням права подальшої участі в турнірі.

"Помилка тренерського штабу дійсно мала місце. Але рішення настільки жорстке, що воно не відповідає самому порушенню. Це, по-перше. По-друге, це спільне порушення – тренерського штабу Черкаських Мавп й судді протоколу, який не мав права випускати гравця. Це його обов’язок був – зупинити вихід на майданчик четвертого легіонера, і, безперечно, головного судді, який мав би припинити порушення, якщо вже відбулася помилка судді протоколу", - сказав директор БК "Черкаські Мавпи" Володимир Гриценко.

Додамо, у Фіналі чотирьох Кубка України зіграють: БК "Одеса", БК "Київ-Баскет", БК "Дніпро", БК "Політехнік".

Українські Національні Новини

Спорт