ukenru
cherez-smert-uvyaznenogo-u-vinnitskiy-ustanovi-vikonannya-pokaran-suditimut-shistokh-osib

Через смерть ув’язненого у Вінницькій установі виконання покарань судитимуть шістьох осіб

 • 14407 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. На Вінниччині судитимуть шістьох службових осіб Державної установи "Вінницька установа виконання покарань (№1)", які, ймовірно, причетні до смерті ув'язненого. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Вінницької обласної прокуратури.

"…затверджено та скеровано до Вінницького міського суду обвинувальний акт за фактом катування та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень ув’язненій особі", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за версією слідства, у липні минулого року, до Державної установи "Вінницька установа виконання покарань (№1)" доставлено ув’язненого, якому судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та який підозрювався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 КК України.

"Під час перебування у вказаній установі, службовими особами установи йому заподіяно смертельні тілесні ушкодження. Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 365 (перевищення службових повноважень), ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше на Вінниччині шістьом службовим особам Державної установи "Вінницька установа виконання покарань (№1)" оголошено про підозру у причетності до смерті ув'язненого.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП