cherez-silni-doschi-v-sudani-zruynovano-mayzhe-500-budinkiv

Через сильні дощі в Судані зруйновано майже 500 будинків

 • 189061 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Проливні дощі зруйнували понад 450 будинків на півночі Судану, повідомляють державні ЗМІ, підтверджуючи побоювання гуманітарних організацій, що сезон дощів ще більше посилить проблеми країни, яка перебуває в стані війни, передає УНН з посиланням на AFP.

Деталі

На північ Судану обрушилися проливні дощі, які завдали шкоди щонайменше 464 будинкам, повідомило державне інформаційне агентство SUNA. Місцевість, яка межує з Єгиптом і Лівією, місцеві ЗМІ описують як "пустельну місцевість, де в минулому рідко випадали дощі, але останні п'ять років там йдуть руйнівні зливи".

Трагедія сталася майже через чотири місяці після початку війни між армією та воєнізованими силами швидкого реагування, яка зруйнувала інфраструктуру і занурила мільйони людей у голод.

Медики та гуманітарні організації вже кілька місяців попереджають, що сезон дощів у Судані, який розпочався в червні, може стати катастрофою для мільйонів людей, збільшуючи ризик недоїдання, трансмісивних хвороб і переміщення населення по всій країні.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), спалахи холери та кору вже зафіксовані в тих частинах країни, доступ до яких був майже неможливий для місій з надання допомоги.

За даними ВООЗ, понад 80 % лікарень Судану вже не працюють, а ті кілька медичних закладів, що залишилися, часто потрапляють під обстріли і намагаються надавати медичну допомогу.

Додамо

За даними Міжнародної організації з міграції, конфлікт, що спалахнув у столиці Хартумі 15 квітня, призвів до внутрішнього переміщення понад трьох мільйонів людей, багато з яких терміново потребують допомоги.

Ще майже мільйон людей втекли через кордони в пошуках безпеки.

Гуманітарні організації постійно скаржаться на проблеми з безпекою, бюрократичні перепони і цілеспрямовані напади, які заважають їм надавати вкрай необхідну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочуть досягти миру: після трьох місяців боїв у Судані сторони конфлікту відновлюють переговори

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Через сильні дощі в Судані зруйновано майже 500 будинків

     • 189061 переглядiв

    До узбережжя Одещини штормом викинуло ще одну міну

     • 206413 переглядiв