ukenru
cherez-postiini-obstrily-na-sumshchyni-evakuiuvaly-vsikh-ditei-z-velykoi-pysarivky

Через постійні обстріли на Сумщині евакуювали всіх дітей з Великої Писарівки

 • 70506 переглядiв

Через постійні обстріли з боку російських окупантів із села Велика Писарівка Сумської області України евакуювали всіх дітей.

Через значні посилення обстрілів на Сумщині вивезли всіх дітей з селища Велика Писарівка, яке постійно перебуває під вогнем окупантів. Про це з посиланням на "Радіо Свобода" пише УНН.

Деталі 

Наскільки нам відомо і наскільки нам звітують, то дітей вже у селищі (Велика Писарівка - ред.) не залишилось. Але є села біля кордону, в пʼятикілометровій прикордонній смузі, де невідомо, скільки людей там залишається, невідомо, хто виїхав повністю, бо немає з ними звʼязку

- заявила кореспондента "Радіо Свобода". 

За її словами, наразі немає транспортного сполучення з окремою частиною регіону, адже за тиждень скинули на громаду кілька сотень керованих авіабомб та знищили всі мости через річки в громаді, і до сіл дістатися неможливо.

Тобто ймовірно, що там залишаються люди, і ймовірно, що залишаються діти

- підсумувала журналістка. 

Сили оборони відбили прорив російської ДРГ на Сумщині16.03.24, 19:44 • [views_0]

Доповнення

Зазначається, що станом на 17 березня з Великописарівської громади, за даними поліції, евакуювалися 190 людей, з них 26 – діти.

У виданні додають, що військові пояснюють таку активну роботу російської авіації рейдами добровольців на територію рф. 

У рази збільшилася кількість ударів, кількість прильотів, кількість обстрілів. Особливо це стосується прикордонних територій тих громад, які є епіцентром діяльності цих батальйонів. Звичайно, ми розуміємо, що там відбуваються активні бойові дії. І Сумщина є тим напрямком, який сьогодні активно залучений до визволення росії

- розповів начальник служби зв‘язків з громадськістю 117-ї окремої бригади територіальної оборони Дмитро Лантушенко.

Нагадаємо

Вчора, 17 березня, росіяни зруйнували центр села Велика Писарівка в Сумській області, після чого місцева влада закликала мирних жителів до евакуації.

Володимир Омельченко

Війна