ukenru
cherez-pishokhidniy-punkt-shegini-v-ukrayinu-pribuli-vzhe-blizko-3-tis-osib

Через пішохідний пункт "Шегині" в Україну прибули вже близько 3 тис. осіб

 • 20539 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. З часу відновлення роботи пункту пропуску "Шегині" у ньому перетнуло кордон на вхід в Україну близько 2,9 тисячі осіб, з яких лише за минулу добу - 1,8 тисячі осіб. Про це інформує пресслужба ДПСУ, передає УНН.

"З часу відновлення роботи пункту пропуску "Шегині" (з 00:00 год. 16 травня 2020 року) у ньому перетнуло кордон на вхід в Україну майже 2,9 тисячі осіб. Варто відзначити, що у другий день роботи через цей пункт пропуску прийшли з Польщі понад 1,8 тисячі осіб – майже вдвічі більше ніж у перший", - зазначили прикордонники.

У ДПСУ нагадали, що розпорядженням уряду від 13 травня 2020 року №542-р з опівночі 16 травня 2020 року відновлено роботу пункту пропуску "Шегині", що на кордоні з Польщею. Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці кордону, де обладнаний піший перехід. У ньому на сьогоднішній день здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку.

Повідомляється також, що наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску "Ягодин", "Краківець", "Рава-Руська" та "Шегині".

Більшість громадян, які прибувають в Україну, користуються мобільним застосунком "Дій вдома". У разі ж якщо особа, яка прибула з-за кордону не бажає, або не має можливості встановити додаток "Дій вдома", прикордонники інформують про це представників санітарно-карантинних підрозділів та Нацполіції для доставки її до місця обов’язкової обсервації.

Як повідомлялося в УНН, 16 травня, згідно з рішенням уряду, відновлено роботу пункту пропуску "Шегині" на кордоні з Польщею. Станом на 08:00 16 травня через кордон було пропущено 400 осіб.

Українські Національні Новини

Політика