chekhy-ta-slovaky-za-tyzhden-zadonatyly-400-tys-yevro-na-helikopter-black-hawk-dlia-hur

Чехи та словаки за тиждень задонатили 400 тис. євро на гелікоптер Black Hawk для ГУР

 • 27649 переглядiв

За тиждень чехи та словаки пожертвували понад 400 тисяч євро на гелікоптер Black Hawk вартістю 4,3 мільйона євро для Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Гелікоптер готовий до бою і буде переданий Міністерством оборони Чехії після повного фінансування.

Чехи та словаки за тиждень зібрали 400 тисяч євро на гелікоптер Black Hawk для воїнів Головного управління розвідки Міноборони. Про це УНН повідомляє з посиланням на ГУР.

Чеська ініціатива "подарунок для путіна" оголосила про збір на закупівлю гелікоптера Black Hawk для воїнів Головного управління розвідки Міністерства оборони України. За перший тиждень небайдужі чехи та словаки задонатили на вертоліт понад 400 000 євро. Його загальна вартість становить близько 4,3 мільйона євро

- повідомили у ГУР у Telegram.

Деталі

Повідомляється, що, за словами організаторів, гелікоптер уже оглянули авіаційні експерти з України - він у хорошому стані та готовий виконувати бойові завдання.

У ГУР зазначили, що щойно буде зібрана необхідна для придбання сума, Міністерство оборони Чехії доправить Black Hawk українським розвідникам.

"В авіапарку ГУР МО України вже є один такий гелікоптер, який допомагає виконувати бойові та спеціальні завдання, місії із доставки військових вантажів і особового складу, ведення радіоелектронної боротьби, а також евакуацію поранених. Раніше у межах ініціативи "подарунок для путіна" чехи вже задонатили на придбання для Збройних сил України 15 комплексів протиповітряної оборони Viktor, танк Т-72 та РСЗВ RM-70 на загальну вартість у 2,3 млн доларів", - ідеться в повідомленні.

Доповнення

Чехи за один день зібрали понад 133 тисяч доларів на гелікоптер Black Hawk для України.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    З шевроном ЗСУ: НБУ відкарбував пам'ятну монету "Рік Дракона"

     • 14964 переглядiв

    Вибухи у Миколаєві влада пояснила роботою військових за містом

     • 19732 переглядiв