chas-diiaty-ukraino-na-cherkashchyni-zapratsiuvav-khab-adaptatsii-demobilizovanykh-viiskovosluzhbovtsiv-do-tsyvilnoho-zhyttia

"Час діяти, Україно!": на Черкащині запрацював хаб адаптації демобілізованих військовослужбовців до цивільного життя

 • 25210 переглядiв

На Черкащині було відкрито Центр ветеранів завдяки гранту у розмірі 100 тисяч гривень від благодійної організації "МХП-Громаді", щоб допомогти демобілізованим військовослужбовцям, ветеранам та переміщеним особам адаптуватися до цивільного життя.

У Леськівській громаді на Черкащині переможці конкурсу соціальних ініціатив "Час діяти, Україно!" відкрили "ветеранський простір" для адаптації до цивільного життя демобілізованих військовослужбовців та ветеранів, та допомоги внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомляє МХП-Урожай, передає УНН.

Деталі

Проєкт має на меті виявити потреби відповідної категорії населення на місцях та створити всі умови для соціальної підтримки та допомогти в реабілітації. На його реалізацію громада отримала грант у сумі 100 тис. грн. від благодійного фонду "МХП-Громаді".  Ще стільки ж на умовах співфінансування спрямували з місцевого бюджету.

Простір облаштували на базі КЗ "Центр надання соціальних послуг" Леськівської сільської ради в приміщенні старостату с. Худяки.

За словами директорки Центру Зої Письменної, до ветеранського хабу мають змогу звертатися не лише ветерани та їхні родин, внутрішньо переміщені особи, а й всі потребуючі жителі громади. Адже у межах реалізації проєкту для реабілітації маломобільних верств населення були придбані ходунки, тростини, милиці.

Засоби реабілітації жителям громади видаватимуть на безоплатній основі. Також, на базі хабу облашували пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації.

"Хотілося б, щоб у ветеранському просторі не було потреби, щоб війна закінчилася, а військові повернулися живі та здорові. Але ми розуміємо, що питання та проблеми, пов’язані з адаптацією військових, будуть виникати. Громади вже зараз мають працювати над тим, щоб створити простори, які стануть справжнім місцем допомоги і підтримки, які потрібні ветеранам", - зауважує представник "МХП-Громаді" Микола Єфремцев.

Додамо

Конкурс "Час діяти, Україно!" триває четвертий рік поспіль. Рекордну кількість заявок для участі у конкурсі було подано цього року - 837.

"Цьогоріч активно подавалися ініціативи від благодійних та громадських організацій - це 151 проєкт. Чимало пропозицій націлені на розвиток громадських просторів, освітніх та медичних проєктів, інфраструктури в малих містах та селах. Експерти конкурсного комітету також відзначили ініціативи, що направлені на реабілітацію й збереження традицій та культурної спадщини", - додає керівник національних проєктів благодійного фонду "МХП-Громаді" Володимир Панченко.

Бюджет конкурсу становить майже 13 млн грн. Грантовий конкурс охоплює 12 областей України.

Довідка

"МХП-Громаді" - український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія - комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.  

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У небі над Україною вночі знищили 14 з 20 ворожих "шахедів"

     • 27361 переглядiв

    Ізраїль і ХАМАС продовжили перемир’я

     • 26321 переглядiв

    Ще плюс 1180: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 28379 переглядiв