ukenru
bundestag-vvazhaye-aresht-ukrayinskikh-moryakiv-povnistyu-nepriynyatnim

Бундестаг вважає арешт українських моряків повністю неприйнятним

 • 9835 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Федеральний уряд Німеччини вважає арешт українських моряків, захоплених РФ біля Керченської протоки наприкінці минулого року, повністю неприйнятним. Про це заявив голова МЗС Німеччини Хайко Маас у Києві під час спільної прес-конференції з українським колегою Павлом Клімкіним, передає кореспондент УНН.

"У Москві я також звернув увагу на те, що для федерального уряду арешт українських моряків є повністю неприйнятним", - заявив міністр.

За словами Мааса, він вимагав негайного звільнення моряків.

"Це стосується також й інших полонених, наприклад, Олега Сенцова. Це питання також має у федеральному уряді велике значення. Це питання має бути вирішене російською стороною, і ми виступаємо за звільнення цих людей та не будемо поступатися в цьому питанні", - заявив голова МЗС Німеччини.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли та захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці, згодом їх перемістили до російських СІЗО у Москві. Підконтрольний РФ суд Криму відмовив в апеляції всім 24 українським морякам.

15 і 16 січня 2019 року суд у Москві продовжив строк утримання під вартою усіх 24 військовополонених українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика