ukenru
budte-uvazhni-bartender-poperediv-pro-te-yakiy-alkogol-pidroblyayut-naychastishe-v-ukrayini

Будьте уважні: бартендер попередив про те, який алкоголь підробляють найчастіше в Україні

 • 34766 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Найчастіше підробляють популярні бренди імпортного алкоголю. Серед українських брендів хоч і трапляються підробки, але набагато рідше. Про те, чому так - УНН пояснив відомий київський бартендер Костянтин Бойко.

Цитата:

"Найпопулярніший, відомий імпортний алкоголь найчастіше і підроблюють. Можна зустріти на ринку і підробки преміальних, і суперпреміальних брендів. Але найчастіше вони через приватні руки перепродаються, перекуповуються - середньостатистичний споживач з ними не стикається. Ось найчастіша підробка - це той алкоголь, який загальновизнаний і загальновідомий", - зазначив Бойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти поділилися простими трюками, які перетворять кожного на професійного домашнього бармена

Деталі

Серед брендів і різновидів алкоголю за частотою підроблення Бойко назвав ірландський віскі, зокрема - Jameson, шотландський віскі - Johnnie Walker і Chivas. А ось серед горілок часто підробляють французьку Grey Goose.

Бартендер підкреслив, що фальсифікат може становити небезпеку для здоров'я, адже для його виготовлення використовується спирт сумнівної якості, часто - який не призначений для внутрішнього вживання.

"Найчастіше використовують або сумнівної якості спирт, або ті спирти, якими можна дійсно отруїтися. Тому для того, щоб убезпечити себе, слід купувати алкоголь у перевірених продавців: зареєстрованих марок, супермаркетів, магазинів. Обов'язково звертати увагу на якість упаковки, всіх абсолютно наклейок, ліцензій: щоб нічого не було ні зірвано, ні подряпане, ні кволе", - пояснив Бойко.

Він також зазначив, що український алкоголь рідше підробляють, тому що, по-перше, він дешевше імпортного, хоч і не поступається йому за якістю. А по-друге, український виробник, який знаходиться тут же на місці, має іноді можливість відстежувати появу джерел фальсифікованої продукції.

Доповнення

Нагадаємо, що раніше УНН підготував поради про те, як перевірити якість горілки в домашніх умовах. А експерт дав три поради, як не купити алкогольну підробку. 

Відзначимо, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісного алкоголю входять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед "(ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "PRIME" (ТМ "Prime", "Др.Жітник") і ТОВ "Атлантіс"(ТМ "Грін Дей").

Раніше експерт розповів, що українці за пандемічний рік стали пити більше вітчизняного алкоголю через його високої якості та помірну ціну. При цьому попит на імпортний алкоголь впав.

Українські Національні Новини

Економіка