budivnitvo-rosiyskoyi-aes-v-ugorschini-krayina-vimagaye-vid-rf-rozrakhunku-v-yevro-ale-z-vidstrokuvannyam-platezhiv-bloomberg

Будівнитво російської АЕС в Угорщині: країна вимагає від рф розрахунку в євро, але з відстрокуванням платежів - Bloomberg

 • 2036510 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Угорщина висловила незадоволення якістю планів корпорації "Росатом" щодо будівництва АЕС та висунула вимогу проводити виплати в євро, хоч і з певним відстрокуванням. Про це пише Bloomberg, передає УНН.

Деталі 

Проєкт будівництва російської АЕС в Угорщині буде запущено тільки на початку наступного десятиліття. Це набагато пізніше, ніж планувалося, через значні затримки, пов'язані з протидією інвестицій Європейського Союзу.

Також угорські регулюючі органи скаржилися на якість планів корпорації "Росатом", яка будує об'єкт.

Угорщина матиме 30 днів з 16 серпня для здійснення платежів, як відстрокування.

Крім того, початок будівництва також було відкладено після того, як Управління ядерної енергетики Угорщини продовжило дозвіл до 11 жовтня 2024 року проти початкового терміну завершення частини проекту в жовтні цього року, повідомляє інформаційне агентство 444.hu.

Раніше 

Росія опублікувала нові поправки до угоди про фінансування, яку вона погодила з Угорщиною минулого місяця. Згідно з нею вона відтерміновує платежі і вимагає, щоб кредити виплачувалися в євро.

Нагадаємо

Ще у середині квітня Угорщина уклала з білоруссю угоду про співпрацю у сфері використання російських ядерних технологій, які застосовуються на АЕС обох країн.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У місії SpaceХ для NASA візьме участь російський космонавт

     • 1133118 переглядiв