brytanska-rozvidka-v-okupovanomu-krymu-rosiiany-oblashtuvaly-piat-maidanchykiv-dlia-zapusku-shakhediv-po-ukraini

Британська розвідка: в окупованому Криму росіяни облаштували п'ять майданчиків для запуску "шахедів" по Україні

 • 30840 переглядiв

За даними британської розвідки, росія створила в Криму п'ять стартових майданчиків для безпілотників типу "Шахід", щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони.

росія обладнала в окупованому Криму вже п'ять майданчиків для запуску дронів камікадзе типу Shahed по Україні. про це йдеться у розвідувальному звіті Міноборони Британії, передає УНН.

Деталі 

За даними розвідки, РФ, найімовірніше, розосереджує свої можливості запуску БПЛА в декількох місцях як для захисту своїх сил, так і для ускладнення зусиль української протиповітряної оборони.

У відомстві нагадали, що 12 грудня росія запустила 15 "шахедів" з Балаклавського району Криму. Це новий майданчик запуску дронів на південь від Севастополя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: рф не використовує проти України "шахеди" з реактивними двигунами - Ігнат

Зазначається, що з початку вересня 2023 року росіяни використовували мис Чауда у Криму для запуску "шахедів". Проте 5 грудня окупанти заявили, що нібито перехопили 41 безпілотник у районі Криму, зокрема, у біля мису Чауда.

Балаклава є п'ятим офіційно підтвердженим місцем запуску "шахедів". Крім мису Чауда, майданчики знаходяться у Єйську (Краснодарський край), Приморсько-Ахтарську (Краснодарський край) та Курську

- резюмували у відомстві.

Доповнення 

У розвідці вважають, що рф розосередить свої можливості запуску БПЛА на кількох локаціях, щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони.

Зокрема, росія, ймовірно, використовуватиме додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки дронів, щоб змусити Київ адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Нагадаємо

Київські експерти-криміналісти отримали уламки безпілотника "Шахед", який використовувався під час атаки на Україну 25 листопада.

Попередній аналіз показав, що безпілотники тепер чорні, а не світло-сірі, можливо, для того, щоб уникнути візуального виявлення в нічний час. Подальші дослідження будуть проведені щодо фарби та конструктивних особливостей.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через нічну атаку рф у Києві затопило підземний перехід

     • 72897 переглядiв

    Очаків уночі зазнав ворожих артилерійських ударів - ОВА

     • 36413 переглядiв

    Нікополь двічі за ніч зазнав ворожих атак - ОВА

     • 35544 переглядiв