brytaniia-vse-zh-ne-dozvolyla-ukraini-vykorystovuvaty-storm-shadow-po-terytorii-rf-the-telegraph

Британія не дозволила Україні використовувати Storm Shadow по території рф - The Telegraph

 • 107861 переглядiв

Велика Британія уточнює, що Україні не давали дозволу на використання ракет Storm Shadow для ударів по території Росії.

В уряді Великої Британії роз'яснили, що не давали Україні дозволу на використання Storm Shadows для нанесення ударів по території росії, як про це заявив прем'єр країни Кір Стармер. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Telegraph.

У четвер на Даунінг-стріт заявили, що політика уряду "не змінилася" щодо розгортання ракет великої дальності, незважаючи на коментарі прем'єр-міністра, які припускали, що він послаблює обмеження на використання ракет.

Повідомляється, що британський уряд дозволив Києву запускати ракети по цілях у Криму і на материковій частині України з моменту їх постачання минулого року, але заборонив країні використовувати їх для ураження цілей на території росії.

Чиновники занепокоєні тим, що такий крок призведе до ескалації війни і може втягнути Велику Британію в конфлікт із росією.

Если партнеры хотят, чтобы Украина победила, то нужно снять все ограничения - Зеленский11.07.2024, 22:02

Джерела підтвердили, що ракета не використовувалася цього року, і наголосили, що Зеленському доведеться "шукати гарантії в іншому місці", перш ніж Україна зможе запустити крилаті ракети по території росії.

Джерело додало, що ці запевнення ще не вирішені.

Високопоставлене джерело в оборонному відомстві заявило, що ситуація "складніша", ніж припускав Президент України.

Вони додали, що дозвіл на запуск стратегічної ракети в росію потребуватиме схвалення трьох країн, однією з яких є Велика Британія. Франція виробляє Storm Shadow спільно з Великою Британією.

"Цього не станеться", - додало джерело, відповідаючи на запитання, чи запустить Україна ракети Storm Shadow по території Росії.

Генсек НАТО приветствовал решение стран, которые ослабили ограничения по использованию их оружия Украиной11.07.2024, 21:55

Контекст

10 липня новий прем'єр Великої Британії Кір Стармер заявив, що Україна сама вирішує, як застосовувати ракети Storm Shadow, підтвердивши, що продовжить політику попереднього уряду щодо використання зброї дальнього радіусу дії для ударів по військових об'єктах на території рф.

10 липня  Президент України Володимир Зеленський провів першу зустріч з прем'єром Великої Британії Кіром Стармером. За його словами  вони говорили про використання ракет Storm Shadow по військових об'єктах на території РФ.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі