brytaniia-stverdzhuie-shcho-nemaie-dokaziv-zlomu-khakeramy-yadernoho-obiekta-sellafild

Британія стверджує, що немає доказів злому хакерами ядерного об'єкта "Селлафілд"

 • 23655 переглядiв

Велика Британія не має записів або доказів того, що мережі на ядерному об'єкті "Селлафілд" (Sellafield) стали жертвою успішної кібератаки з боку державних суб'єктів, заявив уряд країни у понеділок після повідомлення газети Guardian, пише УНН.

Деталі

"У нас немає записів або доказів того, що мережі Sellafield Ltd були успішно атаковані державними суб'єктами у спосіб, описаний Guardian", - ідеться у заяві уряду Великої Британії.

"Наші системи моніторингу надійні, і ми маємо високий ступінь упевненості в тому, що в нашій системі немає такого шкідливого ПЗ, - заявили в уряді країни. - Це було підтверджено Guardian задовго до публікації, поряд із спростуванням низки інших неточностей у їхніх репортажах".

В окремій заяві Британське управління ядерного регулювання (ONR), як пише Reuters, також заявило, що не виявило жодних доказів того, що державні суб'єкти зламали його системи, як описано в публікації.

Але регулятор вказав, що Sellafield наразі не відповідає певним високим стандартам кібербезпеки, які йому необхідні, додавши, що взяв об'єкт під "значно посилену увагу".

"Деякі конкретні питання є предметом розслідування, що триває, тому наразі ми не можемо давати подальші коментарі", - заявили в ONR.

Sellafield, контрольований урядовим Управлінням з виведення з експлуатації ядерних об'єктів, розташований на північному заході Англії та налічує 11 000 співробітників.

Контекст

The Guardian повідомила, що компанія Sellafield, яка займається переробкою ядерного палива, зберіганням ядерних відходів та виведенням з експлуатації, була зламана кіберугрупованнями, тісно пов'язаними з рф та Китаєм.

У публікації Guardian сказано, що, як "вважалося", ONR готується притягнути до відповідальності осіб у Sellafield за кіберпровали.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Багамах американка загинула внаслідок нападу акули

     • 25047 переглядiв