ukenru
broker-vimagala-khabar-za-rozmitnennya-yevroblyakhi

Брокер вимагала хабар за розмитнення "євробляхи"

 • 15419 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У Чернівцях брокер вимагала хабар за сприяння у швидкому розмитненню транспортного засобу на іноземній реєстрації. Про це повідомляє УНН з посиланням на управління захисту економіки в Чернівецькій області департаменту захисту економіки Нацполіції України.

"Працівники управління захисту економіки в Чернівецькій області Нацполіції України, слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури області задокументували факт одержання неправомірної вигоди 38-річною жителькою Чернівців", – йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, жінка-брокер, користуючись своїми дружніми відносинами та впливом на працівників відділу митного оформлення, вирішила збагатитися за рахунок власника автомобіля. Вона пообіцяла чоловікові вплинути на прийняття рішення службовою особою Чернівецької митниці ДФС щодо розмитнення автівки за грошову винагороду.

"По обіді 9-го січня правоохоронці затримали зловмисницю безпосередньо під час отримання 500 доларів США неправомірної вигоди. Попередньо вона вимагала та отримала ще 1 тисячу гривень у потерпілого", – зазначили в управлінні.

Наразі слідчі готують повідомлення затриманій про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369-2 КК України, тобто зловживання впливом, а також та клопотання щодо обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Раніше повідомлялося, що станом на початок 2019 року за новими правилами розмитнення оформили понад 16 тисяч автомобілів на єврономерах.

Як повідомляв УНН, затриманий на одержанні частини неправомірної вигоди прикордонник під час затримання намагався з’їсти хабар.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП