britanska-rozvidka-kreml-namagayetsya-osnastiti-rosgvardiyu-popri-vidsutnist-dokaziv-efektivnosti-proti-vagnera

Британська розвідка: кремль намагається оснастити росгвардію попри відсутність доказів ефективності проти "вагнера"

 • 217378 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. кремль намагається забезпечити росгвардію ресурсами, попри відсутність доказів ефективності її сил під час заколоту пвк "вагнер" у червні, як одній з ключових організацій для забезпечення безпеки режиму. Про це ідеться у поширеному в вівторок звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Як вказали у МО Британії, 4 серпня президент путін підписав закон, який дозволить росгвардії, національній гвардії росії, оснащуватися важким озброєнням. Організація, що розрослася і налічує до 200 000 осіб на передовій, росгвардія була створена в її сучасному вигляді в 2016 році і очолюється колишнім охоронцем путіна віктором золотовим.

"Рішення про посилення сил послідувало за невдалим заколотом "вагнера" у червні 2023 року. Попри заяву золотова про те, що його сили діяли "відмінно" під час заколоту, немає жодних доказів того, що росгвардія здійснила якісь ефективні дії проти "вагнера": саме такої загрози внутрішній безпеці, для придушення якої вона була розроблена", - зазначили у британській розвідці.

"Разом з тим, що раніше золотов пропонував, щоб важка техніка включала артилерію та ударні гелікоптери, цей крок свідчить про те, що кремль подвоює ставки на виділення ресурсів росгвардії як одній з ключових організацій із забезпечення безпеки режиму", - зауважили у МО Британії.

Нагадаємо

У росії відбулися навчання з придушення бунтів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Сили оборони знищили російського "Алігатора"

     • 331344 переглядiв

    росія може бути причетна до вибуху в турецькому порту - Юсов

     • 264177 переглядiв