ukenru
britaniya-planuye-vidiliti-ukrayini-blizko-2-6-mlrd-dolariv-viyskovoyi-dopomogi-u-2023-rotsi-ft

Британія планує виділити Україні близько 2,6 млрд дол. військової допомоги у 2023 році - FT

 • 152247 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Цього тижня прем'єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс планує оголосити про надання Україні військової допомоги у розмірі 2,3 млрд фунтів стерлінгів (близько 2,6 млрд доларів) у 2023 році, повідомляє видання The Financial Times, передає УНН

Деталі

Ліз Трасс планує оголосити про нову військову допомогу Києву під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН, пише FT. Очікується, що прем'єр-міністр Британії прибуде до Нью-Йорка у вівторок, 20 вересня, "із твердим наміром підтримувати Україну на кожному кроці".

Зазначається, що поїздка Трасс, де вона також візьме участь у двосторонніх переговорах з президентом США Джо Байденом, "знаменує собою повернення нормальної політики в Британії після 10 днів національної жалоби та початок вирішального тижня для її уряду".

Окрім цього, прем'єр-міністр Британії використає свій виступ в ООН, щоб закликати Захід посилити підтримку Києва після останніх успіхів ЗСУ у війні з російськими окупантами. Раніше вона заявляла, що москва "повинна покинути всю Україну", включно тимчасово окупований у 2014 році півострів Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться політика Великої Британії щодо України після обрання нового прем'єр-міністра - розповів експерт

Додамо

Британський уряд раніше заявив, що Лондон вже став другим за величиною військовим донором для України, коли виділив 2,3 мільярда фунтів стерлінгів у 2022 році. Повідомляється, що з 2015 року Британія провела військові навчання серед 27 000 українських військовослужбовців, а також надала сотні ракет, п’ять систем ППО, 120 броньованих машин та інше обладнання.

Союзники Трасс стверджують, що минулого тижня було здійснено найбільше комерційне транспортування боєприпасів з часів Другої світової війни.

Нагадаємо

Генштаб ЗСУ повідомив, що Україна отримає від Великої Британії шість підводних дронів для виявлення мін.

Українські Національні Новини

Політика