ukenru
britaniya-pidtrimala-v-ukrayini-bilshe-70-proektiv-na-1-mlrd-grn-za-ostanniy-rik

Британія підтримала в Україні більше 70 проектів на 1 млрд грн за останній рік

 • 9110 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. У 2018-2019 фінансовому році уряд Великої Британії надав понад 35 млн фунтів стерлінгів (1,15 млрд грн) на реалізацію понад 70 проектів у сімох пріоритетних напрямках. Про це йшла мова у четвер на зустрічі першого заступника глави Офісу Президента України Сергія Трофімова із заступником посла Великої Британії Хелен Фейзі та керівницею програм уряду Великої Британії в Україні Хемою Котечею, повідомляє УНН з посиланням на ОПУ.

У цей-таки період передбачено подальше фінансування програм на суму 37 млн фунтів (1,22 млрд грн) у таких сферах: урядування та реформи, комунікації, освіта та культура, права людини, гуманітарна сфера, попередження конфліктів, стабільність та безпека, боротьба з корупцією.

Під час зустрічі заступник посла Великої Британії Хелен Фейзі запропонувала подальшу програмну допомогу для імплементації позитивних змін в Україні.

Також Хема Котеча заявила про можливість надати експертну допомогу та фахову оцінку, зокрема, у наведенні міждержавного діалогу на політичному рівні, стабілізації конфліктів на регіональному рівні, діалогу між громадами.

Зі свого боку, Сергій Трофімов підтримав такі наміри, заявив про готовність надалі співпрацювати у цьому питанні та наголосив на важливості допомоги з боку партнерів. «Пріоритетне завдання Президента – зробити відчутно кращим життя людей. Ми відкриті. Поділіться усім корисним для українців та наших відносин досвідом», – закликав він.

Нагадаємо, Британія в ООН закликала відкрити доступ спостерігачам до незаконно анексованого Криму.

Українські Національні Новини

Суспільство