brazyliia-proponuie-stvoryty-lisovyi-fond-z-velycheznym-kapitalom

Бразилія пропонує створити лісовий фонд з "величезним" капіталом

 • 23448 переглядiв

На майбутньому кліматичному саміті ООН Бразилія запропонує створення великого міжнародного фонду на підтримку захисту тропічних лісів, залучивши до нього внески багатих країн.

На майбутньому кліматичному саміті ООН, що відбудеться цього місяця у Дубаї, Бразилія планує запропонувати створення величезного фонду, куди багаті країни платитимуть для захисту тропічних лісів у всьому світі.

Бразилія представила цю ідею на зустрічі з сімома іншими країнами Амазонки в четвер, пише Reuters, передає УНН.

Це концептуальна пропозиція з метою створення фонду для збереження тропічних лісів у всьому світі... у 80 країнах

сказав представник Бразилії.

Він сказав, що пропозиція ще не завершена, і Бразилія шукає підтримки та пропозицій від інших країн тропічного лісу. Зазначається, що Бразилія спробує отримати підтримку від інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразилія-миротворець: чому країна намагається стати посередником між рф та Україною, та які вигоди хоче від цього отримати?

Цей потенційний механізм фінансування, про який раніше не повідомлялося, стане останнім у поширенні багатосторонніх екологічних фондів. Минулого року країни домовилися створити гігантський фонд, присвячений біорізноманіттю , а інший – для оплати руйнувань, спричинених зміною клімату.

Фонди спрямовують гроші з багатих країн до бідних країн, що розвиваються, яким важко інакше заплатити за свої екологічні зусилля.

Контекст

Бразилія є найбільшою у світі країною з тропічними лісами та містить близько 60% джунглів Амазонки. Ліс вважається життєво важливим для стримування зміни клімату та захисту унікальних видів рослин і тварин.

Відповідаючи на запитання, чи буде фонд конкурувати з щорічним фінансуванням у розмірі 100 мільярдів доларів, яке раніше обіцяли багаті країни у фінансуванні клімату, представник Бразилії відмовився назвати запропонований розмір фонду, але сказав, що він буде "величезним".

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бразилія пропонує створити лісовий фонд з "величезним" капіталом

     • 23448 переглядiв

    Ступінь північнокорейської ракети вибухнула після відділення

     • 27122 переглядiв

    Мера Нью-Йорка звинуватили у сексуальному насильстві

     • 22540 переглядiв

    Сербія купила 11 вертольотів Мі-35 у Кіпру для посилення ВПС

     • 23565 переглядiв

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО – ОВА

     • 24116 переглядiв

    У Бельгії вандали зруйнували 85 єврейських могил

     • 21542 переглядiв