braziliya-dozvolila-dvom-iranskim-viyskovim-korablyam-zayti-do-rio-de-zhaneyro-nezvazhayuchi-na-tisk-ssha

Бразилія дозволила двом іранським військовим кораблям зайти до Ріо-де-Жанейро, незважаючи на тиск США

 • 1150451 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Два іранські військові кораблі пришвартувалися в Ріо-де-Жанейро після того, як уряд президента Бразилії Луїса Інасіу Лули да Сілви дав дозвіл, незважаючи на тиск з боку США. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Військові кораблі IRIS Makran та IRIS Dena прибули в неділю вранці, йдеться у заяві адміністрації порту Ріо-де-Жанейро.

Раніше цього місяця агентство Reuters повідомило, що Бразилія поступилася тиском США і відхилила прохання Ірану про пришвартування суден у Ріо наприкінці січня, що було зроблено Лулою, коли він летів до Вашингтона, щоб зустрітися з президентом США Джо Байденом.

Однак після того, як подорож Лули закінчилася, кораблям дозволили пришвартуватись. Віце-адмірал Карлос Едуардо Орта Аренц, заступник начальника штабу ВМС Бразилії, дав свою згоду на захід в порт кораблів у Ріо-де-Жанейро з 26 лютого по 4 березня, згідно з повідомленням від 23 лютого в офіційній газеті.

Доповнення

Військово-морський флот Бразилії дозволяє іноземному судну заходити в док у Бразилії, але тільки після дозволу міністерства закордонних справ, яке бере до уваги петицію посольства, що запитує, і матеріально-технічне забезпечення.

Присутність іранських військових кораблів біля берегів Бразилії продовжує дратувати Сполучені Штати, оскільки вони прагнуть налагодити тісніші зв'язки з адміністрацією Лули, яка прийшла до влади 1 січня.

Дипломатія з Іраном була одним із основних моментів спроб Лули зміцнити міжнародне становище Бразилії під час його попередніх президентських термінів. Він вирушив до Тегерану, щоб зустрітися з тодішнім президентом Махмудом Ахмадінежадом у 2010 році, коли той прагнув укласти ядерну угоду між Іраном та Сполученими Штатами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Новий землетрус магнітудою 4,1 стався в Ізмірі

     • 1392311 переглядiв

    Посол передав владі Грузії звернення-демарш ЄС щодо Саакашвілі

     • 1356938 переглядiв

    Кращий шеф-кухар світу Гі Савой втратив зірку Мішлен

     • 2151836 переглядiв