ukenru
brata-gyulena-zasudili-v-turechchini-do-10-rokiv-uvyaznennya

Брата Гюлена засудили в Туреччині до 10 років ув'язнення

 • 8541 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У Туреччині в понеділок, 1 жовтня, засудили до десяти років та шести місяців ув'язнення Кутбеттіна Гюлена - брата мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого турецький президент Реджеп Таїп Ердоган звинувачує в організації спроби військового перевороту 2016 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Кутбеттіна Гюлена, який перебував в ув'язненні з жовтня 2016 року, звинуватили в членстві в озброєному терористичному угрупованні. Він, однак, відкидає всі звинувачення та наполягає на своєму звільненні.

Його брат Фетхуллах, який проживає в США, також заперечує свою причетність до організації спроби перевороту. Уряд Ердогана, однак, вимагає екстрадиції Фетхуллаха Гюлена зі США, а також переслідує всіх, хто має принаймні потенційний зв'язок з рухом Гюлена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині заарештували "ключового організатора" вбивства посла Карлова

Нагадаємо, співробітники Турецької національної контррозвідувальної організації доставили після обіду у неділю, 15 липня, з України в Туреччину ключового експерта організації FETО Фетхуллаха Гюлена, звинуваченого в організації спроби перевороту в 2016 році.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП