brakonyeri-vbili-125-kilogramovu-chervonoknizhnu-bilugu

Браконьєри вбили 125-кілограмову червонокнижну білугу

 • 4299090 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Браконьєри на Дунаї виловили 125-кілограмову червонокнижну рибину з ікрою, на момент, коли їх затримали прикордонники, риба була мертвою, в рамках відкритого провадження зловмисникам загрожує штраф або строк за ґратами, передає УНН з посиланням на відомства.

Деталі

На річці Дунай, неподалік від міста Вилкове, прикордонники затримали двох чоловіків. У човні вони везли білугу, яка занесена до Червоної книги. Рибина важила 110 кг та мала близько 14 кг чорної ікри. На жаль, врятувати її не вдалося, зазначили у ДПСУ. Повідомлення про правопорушення направили до поліції.

Правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, за якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди, повідомили в МВС.

За даними відомства, після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

Санкція статті передбачає покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 17000 до 51000 гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив Каховської ГЕС: втрачено понад 11 тисяч тонн риби

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Браконьєри вбили 125-кілограмову червонокнижну білугу

     • 4299090 переглядiв

    У краснодарському краї росії у воду впав СУ-25

     • 1116715 переглядiв