boris-dzhonson-zayaviv-scho-pretenduye-na-posadu-genseka-nato

Борис Джонсон заявив, що претендує на посаду Генсека НАТО

 • 1496850 переглядiв

Цитата

“Я хочу сказати, шановні друзі, що я маю всім оголосити – є такий задум. І хай ніхто не забуде, що є такий кандидат в резерві. Цього разу, я думаю, мені поталанить. Бо останнього разу Маріо Драгі сказав, що це від ЄС має бути наступний провідник НАТО. Я з ним не погоджуюсь абсолютно. Я думаю, що є інші країни, кандидати поза межами ЄС. Я себе розглядаю, звісно”, – заявив Джонсон.

Деталі

Водночас, експрем’єр додав, що наразі не висував свою кандидатуру на посад очільника НАТО. Він зазначив, що НАТО наразі міцне, як ніколи. Зокрема, очікується приєднання Швеції та Фінляндії, і тепер стає чітко видною перспектива українського членства.

“Хоч би де я був, хоч на якій посаді – я підтримуватиму Україну, скільки зможу. До переможного кінця, до цілковитого звільнення України. І це вирішальний момент 21-го століття. і тут ми маємо бути всі готові допомогти”, – наголосив Джонсон.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг планує піти зі своєї посади, як і планувалося, у жовтні, заявила його прессекретар Оана Лунгеску.

Welt am Sonntag повідомила раніше, що термін повноважень Столтенберга може бути продовжений, оскільки НАТО прагне зберегти стабільність під час війни в Україні, що є останнім із ряду припущень про те, що глава НАТО може залишитися.

Термін повноважень Столтенберга продовжувався вже тричі, востаннє у березні минулого року, одразу після того, як росія вторглася до України. Столтенберг, економіст за освітою, тоді був призначений головою шведського центрального банку.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Борис Джонсон заявив, що претендує на посаду Генсека НАТО

     • 1496850 переглядiв

    Китай у п'ятницю представить мирну пропозицію щодо України

     • 1155958 переглядiв