bolisna-problema-ministr-osvity-roziasnyv-plany-shchodo-pidvyshchennia-zarplat-vchyteliam

"Болісна проблема": міністр освіти роз'яснив плани щодо підвищення зарплат вчителям

 • 22394 переглядiв

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий роз'яснив плани щодо підвищення зарплат вчителям: є відповідна концепція, "захистимо країну, відіб'ємо ворога і переводимо освіту в пріоритет номер один".

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий роз'яснив плани щодо підвищення зарплат вчителям: є відповідна концепція, "захистимо країну, відіб'ємо ворога і переводимо освіту в пріоритет номер один". Про це міністр сказав під час брифінгу на Миколаївщині напередодні, пише УНН.

Деталі

"Що стосується зарплат вчителів. Болісна проблема", - зазначив міністр.

З його слів, "усі розуміємо, що нам дуже важко залучати молодь сьогодні до викладання в закладах загальної середньої, позашкільної, профтехосвіти, дошкілля - взагалі соціально маргіналізована, просто неприйнятна низька заробітна плата". "І ми розуміємо, що найдорожче, що ми маємо, ми віддаємо в руки людям, які отримують, ну, найменшу зарплату, і це абсурд", - вказав Лісовий.

"Але я хочу сказати наступне: нами розроблений певний підхід, певна концепція підвищення заробітних плат, а в законодавстві в прикінцевих положеннях про закон про освіту передбачено в тому числі збільшення заробітних плат до трьох мінімальних заробітних плат, ми це знаємо, але на сьогодні ми маємо критичну ситуацію в бюджеті, вона є досить складною", - сказав міністр.

"Дасть Бог, закінчиться війна, і ми зможемо цю концепцію реалізувати, тому що сьогодні на війну витрачається 70, якщо не більше, відсотків державного бюджету. - зазначив Лісовий. - Позиція Президента така: освіта пріоритет номер один після оборони. Захистим країну, відіб'єм ворога і переводимо освіту в пріоритет номер один".

"Я абсолютно впевнений в тому, що як тільки у нас вивільниться оцей колосальний об'єм коштів, який ми витрачаємо сьогодні на оборону,.. ці кошти віллються в освіту", - підкреслив міністр.

Оновлений "Захист України": у МОН розповіли, чого навчатимуть учнів 10–11 класів22.07.24, 21:55

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    430 дітей українських біженців забрали за кордоном

     • 10897 переглядiв

    В Україну повернули тіла 250 загиблих захисників

     • 24513 переглядiв

    Жнива-2024: аграрії зібрали понад 28,5 млн тонн нового врожаю

     • 15805 переглядiв