bolhariia-platytyme-hromadianam-za-prokhodzhennia-shchorichnykh-medohliadiv

Болгарія "платитиме" громадянам за проходження щорічних медоглядів

 • 26426 переглядiв

Тих, хто не пройде обов'язковий медогляд, можуть штрафувати.

Болгарський уряд запропонує фінансові стимули громадянам для проходження обов'язкових щорічних профілактичних медичних оглядів. Цей спрямований на поліпшення загального стану здоров'я населення. Про це пише Euractiv, передає УНН.

Деталі

Податкові органи повернуть платникам податків один щорічний внесок на медичне страхування, точніше, останній за рік, якщо вони пройшли щорічний огляд у лікаря.

Цей захід має на меті мотивувати болгар, які зазвичай уникають профілактичних оглядів, проходити тестування хоча б раз на рік, що в кінцевому підсумку покращить здоров'я населення.

Нинішня команда МОЗ ставить профілактику своїм пріоритетом. Головний стимул - захист і турбота про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких. Ми хочемо донести це послання до суспільства. Ми будемо використовувати різні інформаційні кампанії, присвячені важливості профілактики

повідомили в міністерстві.

Кожен застрахований в Болгарії має право раз на рік проходити профілактичне обстеження. Його здійснюють лікарі загальної практики.

Міністерство покладає великі надії на те, що проект буде успішним. Профілактичні огляди хоча й безкоштовні, але вкрай непопулярні серед населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські розробники створили мобільний додаток і цифрове TV для лікарів і пацієнтів

За офіційною статистикою на 2022 рік, тільки 41% усіх застрахованих осіб старше 18 років пройшли обов'язкові профілактичні огляди у свого особистого лікаря. До вересня поточного року обов'язкові огляди пройшли лише 22% застрахованих громадян. Це означає, що більш ніж половина болгар не скористалися цією можливістю.

Лікарі загальної практики називають це "тривожною тенденцією", оскільки профілактика може допомогти виявити багато захворювань на ранній стадії, роблячи лікування більш доступним і дешевим.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    28 листопада: Всесвітній день милосердя, День четвертої планети

     • 25342 переглядiв

    Посвідчення водія тепер можна обміняти в Мілані

     • 26012 переглядiв

    У Хмельницькому районі вибухи, працюють сили ППО

     • 41738 переглядiв

    На Рівненській АЕС – нова ротація місії МАГАТЕ

     • 39139 переглядiв