bolhariia-otrymala-pershu-partiiu-amerykanskoho-yadernoho-palyva

Болгарія отримала першу партію американського ядерного палива

 • 30482 переглядiв

Болгарія отримала першу партію американського ядерного палива від компанії Westinghouse з метою часткової заміни російського палива, яке зараз використовується на п'ятому енергоблоці АЕС "Козлодуй".

Болгарія планує частково замінити російське паливо, яке зараз використовується на п'ятому енергоблоці атомної станції "Козлодуй". Про це заявив голова Агентства з ядерного регулювання Болгарії Цанко Бачійскі.  Першу партію ядерного палива від американської компанії Westinghouse вже привезло судно ADAMAS, що плаває під прапором Нідерландів. Про це пише Mari time, передає УНН.

Деталі

Заміну планують провести під час запланованого ремонту енергоблоку у травні. В результаті реактор працюватиме одночасно на російському та американському паливі.

Наприкінці 2022 року управління атомної електростанції "Козлодуй" у Болгарії уклало десятирічний контракт із компанією Westinghouse на постачання ядерного палива для п'ятого енергоблоку станції.

Було оголошено, що ліцензію на використання цього нового палива буде отримано у 2024 році. Однак у контракті не передбачено утилізації відпрацьованого палива, тому воно зберігатиметься на спеціалізованому складі станції.

Раніше уряд Болгарії зняв обмеження на диверсифікацію постачання ядерного палива для реакторів ВВЕР-1000.

Відпрацьоване ядерне паливо з вітчизняних реакторів вже транспортується до Централізованого сховища - Енергоатом20.12.23, 15:10

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі