ukenru
bolgariya-zapevnila-ukrayinu-u-pidtrimtsi-yiyi-yevroatlantichnikh-pragnen

Болгарія запевнила Україну у підтримці її євроатлантичних прагнень

 • 7606 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Заступник міністра закордонних справ Республіки Болгарія Юрій Штерк наголосив, що Болгарія підтримує європейську та євроатлантичну інтеграцію України, продовження санкційної політики ЄС проти РФ. Про це він заявив напередодні, 28 березня, на українсько-болгарській політичній консультації у Києві, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС України.

“Болгарська сторона підтвердила незмінність своєї підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України, продовження санкційної політики ЄС проти РФ, зусиль нашої держави та міжнародного співтовариства, спрямованих на стабілізацію ситуації на сході України та деокупації Криму, а також звільнення українських політичних заручників і військовополонених українських моряків”, - йдеться у повідомленні прес-служби.

На консультації був присутній заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, який обговорив зі болгарським колегою весь спектр питань порядку денного українсько-болгарських відносин. Сторони намітили шляхи подальшого розвитку політичного діалогу, взаємодії на платформах міжнародних організацій, а також співробітництва в економічній, правовій і культурно-гуманітарній сферах.

Зокрема, сторони позитивно відзначили розвиток транспортної інфраструктури між двома країнами, започаткування авіакомпанією Ryanair прямого авіасполучення між Києвом та Софією.

Окрему увагу також було приділено практичним питанням взаємодії у сфері освіти та захисту прав національних меншин в Україні та Болгарії.

Як повідомляв УНН, Київ вперше прийме сесію Парламентської асамблеї НАТО у 2020-му.

Українські Національні Новини

Політика