blyzko-600-relihiinykh-ustanov-pereishly-do-ptsu-vid-pochatku-velykoi-viiny

Близько 600 релігійних установ перейшли до ПЦУ від початку великої війни

 • 28388 переглядiв

Майже 600 релігійних установ перейшли до Православної церкви України від початку повномасштабної війни. Наразі 8193 церкви Української православної церкви (московського патріархату) продовжують працювати в країні. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Опендатабот.

"589 українських релігійних громад перейшли від патріархату країни-агресора до Православної церкви України від початку повномасштабного вторгнення. Найбільше релігійних установ змінили свій патріархат на Київщині (138), Хмельниччині (125) та Вінниччині (67)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що наразі 8193 церкви Української православної церкви (московського патріархату) продовжують працювати в країні. 99% або ж 8119 з них, попри вимоги закону, й досі не показали приналежність до патріархату країни-агресора у своїй назві.

За майже два роки лише 59 релігійних установ примусово отримали назви, що показують зв’язок з РФ, в Єдиному державному реєстрі. Варто зазначити, що всі ці перейменування відбувалися протягом першого року повномасштабного вторгнення. У 2023 році жодна з релігійних установ не отримала такої назви у ЄДР.

"Від початку великої війни лише 8 релігійних установ перейшли до ПЦУ, отримавши примусову назву в Єдиному державному реєстрі. Найбільше церков, пов’язаних з країною-агресором, зафіксовано на Донеччині — 683. Значна кількість релігійних установ УПЦ також залишилась на Вінниччині — 534. До антирейтингу потрапили Дніпропетровщина (527) й знову Хмельниччина — 506 релігійних установ", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На початку 2024 року: Стефанчук розповів, коли ВР розгляне законопроєкт про заборону УПЦ МП у другому читанні

Доповнення

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з рф.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Навального відправили до колонії на Крайній Півночі

     • 25514 переглядiв

    єаес та Іран підписали угоду про вільну торгівлю

     • 25398 переглядiв

    В Україні хочуть встановити нове свято - День подяки Богові

     • 28908 переглядiв