bloomberg-brytaniia-dosi-ne-pokarala-nikoho-khto-porushyv-sanktsii-proty-rf

Bloomberg: Британія досі не покарала нікого, хто порушив санкції проти рф

 • 26091 переглядiв

Попри те, що у Британії зафіксували сплеск підозр у порушеннях санкцій проти росії, Лондон досі не покарав жодного порушника. Про це з посиланням на Bloomberg, повідомляє УНН.  

Деталі

Зазначається, що британське Управління з імплементації фінансових санкцій наразі винесло лише одне попередження платіжній компанії Wise Plc за те, що вона дозволила зняти 250 фунтів (майже 300 євро) особі, яка перебуває під санкціями проти рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія запровадить санкції проти постачальників, які експортують військове обладнання до росії

Зокрема у щорічному звіті британський санкційний офіс повідомив про 473 ймовірні порушення, що були зафіксовані до квітня. 

За словами юриста фірми Macfarlanes, який спеціалізується на санкціях і кримінальних злочинах, Френсіса Бонда, "більшість санкцій має застосовуватися, але наразі цього не відбувається".

Водночас голова британського санкційного офісу Джайлз Томсон заявив, що його відомство переходить "до проактивної моделі застосування санкцій".

Доповнення 

У Британії підхід до боротьби з санкціями розподілили так, що Національне агентство з боротьби зі злочинністю займається боротьбою з ухиленням від сплати податків та ретельною перевіркою заможних росіян у Лондоні, тоді як Управління з імплементації фінансових санкцій загалом реагує на повідомлення про порушення.

Нагадаємо

Уряд Великої Британії створив нове агентство OTSI для забезпечення дотримання санкцій проти росії, яке має запрацювати з наступного року, щоб запобігати ухиленню від них та надавати консультації з питань дотримання санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Болгарії занепокоєні високим рівнем експорту товарів подвійного призначення до рф

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі