blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-u-cherzi-ponad-3-tys-vantazhivok-naihirsha-sytuatsiia-na-iahodyni

Блокада на кордоні з Польщею: у черзі понад 3 тис. вантажівок, найгірша ситуація на "Ягодині"

 • 31144 переглядiв

У чергах на території Польщі в бік кордону з Україною на тлі блокади польських перевізників на сьогодні зібралося трохи більше ніж 3 тис. вантажівок. Через "Ягодин" проїжджає найменша кількість вантажівок. Про це журналісту УНН повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Блокування відбувається наразі на трьох напрямках. Це пункти пропуску "Ягодин-Дорохуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська-Хребене". На цих напрямках в бік України на території Польщі в чергах перебуває трохи більше ніж 3 тис. вантажівок. Половина з них - на напрямку ПП "Ягодин". Саме через "Ягодин" проїжджає найменша кількість вантажних транспортних засобів

- розповів Демченко.

Речник ДПСУ зазначив, що тут за минулу добу проїхало трохи більш як 50 вантажівок у бік України, на виїзд з України жодна не прослідувала. Також він зауважив, що це найбільший інфраструктурний пункт пропуску, який може забезпечити оформлення за добу щонайменше 1200 вантажівок.

Окрім того, Демченко повідомив про ситуацію на інших ділянках кордону.

"Залишаються черги на інших ділянках кордону з іншими країнами, через блокування, але там рух відбувається. Зокрема, в черзі в бік України на словацькому кордоні по напрямку ПП "Ужгород" - близько 560 вантажівок. По 750 на кордоні з Румунією та Угорщиною", - сказав Демченко.

Доповнення

Польські перевізники із 6 листопада блокують рух вантажівок на кордоні з Україною, спочатку - у трьох пунктах пропуску, а згодом - у чотирьох. Серед вимог польських перевізників - повернення дозволів для українських водіїв.

11 грудня польські перевізники розблокували пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин". А 18 грудня знову заблокували проїзд вантажівок через "Дорогуськ-Ягодин".

З 24 грудня з польського боку розблоковано рух у ПП "Медика-Шегині".

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    ППО працює на Київщині через загрозу атаки БпЛА

     • 67531 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу

     • 88061 переглядiв

    У Києві оголошено повітряну тривогу: працює ППО

     • 50006 переглядiв

    Новини по темі