blokada-na-kordoni-z-polshcheiu-na-uhrynovi-pochaly-propuskaty-porozhni-vantazhivky-z-ukrainy

Блокада на кордоні з Польщею: на "Угринові" почали пропускати порожні вантажівки з України

 • 24901 переглядiв

ПП "Угринів-Долгобичув" відкрито для пропуску порожніх вантажівок вагою понад 7,5 тонн з України до Польщі , і вже оформлено 30 вантажівок

Пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" відсьогодні відкривається для руху порожніх вантажівок з України до Польщі. Прикордонники оформили вже 30 великовагових транспортних засобів. Про це повідомили у Мінвідновлення та Держприкордонслужбі, пише УНН.

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" розпочато оформлення великовагових вантажівок. Станом на ранок 4 грудня в пункті пропуску "Угринів" на виїзд з України прикордонники оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т. Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги

- вказали у Держприкордонслужбі у Telegram.

Деталі

Це спільний пункт пропуску на польському боці, який, зазвичай, працював лише для легкового транспорту та автобусів. Відсьогодні, з 4 грудня там зможуть проїхати вантажівки масою 7,5 тонн та більше, повідомили в Мінвідновлення.

Відсьогодні, як зазначається, порожні вантажівки, зокрема цистерни, можуть здійснювати рух без реєстрації в електронній черзі на перетин кордону. Пропускна здатність на добу, як очікується, становитиме понад 100  вантажівок. 

На місці також працюватиме команда Укратрнасбезпеки, які підтримуватимуть порядок руху та допомагатимуть водіям за необхідності. 

Наразі продовжується робота щодо реалізації інших заходів для розблокування кордону, зазначили у міністерстві.

Нагадаємо

Україна та Польща домовилися розблокувати пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" для порожніх вантажівок та створити в системі "єЧерга" окремі паси для порожніх транспортних засобів на пунктах пропуску "Ягодин-Дорогуськ" та "Краківець-Корчова".

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі